Studies & Onderzoek Daili Sleep

Studies zijn steeds gemaakt door onafhankelijke partijen over de specifieke ingrediënten. Bronnen onderaan te raadplegen.

Nieuw! Pilottest / onderzoek

Afgelopen periode januari-februari 2024 hebben we een blinde-test uitgevoerd via een externe organisatie op de Daili Sleep.

Bekijk hier de resultaten

Valeriaan extract (supplementation)

Studie Valeriaan voor slaap: Een systematisch overzicht en meta-analyse

Over het plantenextract Valeriaan valt er heel wat te vinden. Helaas is niet alles betrouwbaar en relevant. Hiervoor werd dit onderzoek opgesteld. Men ging zoeken naar de meest betrouwbare studies op Valeriaan en de voordelen voor slaap.
Het bleek een zeer grote uitdaging te zijn. Maar in het algemeen werd er geconcludeerd dat iedere studie een positief effect van Valeriaan opmerkte bij slapeloosheid.

De ratios >1 tonen een verbeterde slaap door Valeriaan.

L-Theanine

Onderzoek naar een Veilige Slaap-ondersteuning

De meeste slaapmiddelen zijn kalmerende middelen en worden vaak in verband gebracht met verslaving en andere bijwerkingen. L-theanine bevordert ontspanning zonder slaperigheid.

In tegenstelling tot conventionele slaapmiddelen is L-theanine geen kalmerend middel, maar bevordert het een goede kwaliteit van slaap door middel van anxiolyse.

Volledige studie

L-Tryptofaan

De invloed van tryptofaansupplementen op de slaapkwaliteit

Er werd in een database gezocht in PubMed en er werden in totaal 18 artikelen verzameld.

De resultaten van het onderzoek suggereerden dat Tryptofaan-suppletie het ontwaken na het inslapen kan verkorten. Daarnaast had de groep die ≥1 gram Tryptofaan suppletie kreeg een kortere wake na het begin van de slaap dan de groep met Trp < 1 g suppletie. Tryptofaan-suppletie had echter geen invloed op andere slaapcomponenten.

Tryptofaan is veilig te gebruiken voor een betere slaap.

Volledige studie

Bronnen

Valerian for Sleep: A Systematic Review and Meta-Analysis | Stephen Bent, MDa,b, Amy Padula, MSb, Dan Moore, PhDc, Michael Patterson, MSa, and Wolf Mehling, MDa